Encyclopedie - inhoud

In het boek zijn beschrijvingen van rare en bijzondere beestjes en mensen. Deze komen alleen maar voor in micro maat. Ze leven op de dingen we dagelijks om ons heen hebben.

Hier zijn een paar voorbeelden van wat voor soort wezens er kunnen voor komen.

Inky
Hij leeft in papier maar is opzoek naar inkt. Inkt is waar hij van leeft. Het is dan ook erg lastig om een Inky the vinden op blank papier. Papier met lijnen is al een stuk makkelijker om Inky op te vinden.

Hij heeft een menselijk vorm al zijn ze handen en voeten erg groot in verhouding hoe mensen het hebben. Hij is ook erg slordig vandaar dat hij door de inkt loopt en snel sporen achter laat. Soms laat hij expres sporen achter om schrijvers te helpen of te inspireren. Zo lang je maar iets op papier schrijft zodat hij van de inkt kan leven.

Webloos Spin

Deze spinnen leven tussen de gaas achtige stoffen. Het is maar goed ook want deze spinnen staan bekend voor hun luiheid. Ze zijn zo lui dat ze verleerd zijn om spinnen draad te kunnen maken. Dus gebruiken ze de stof als een spinnenweb.

Ze zijn zo klein omdat ze dus ook te lui zijn om moeite te doen voor voedsel. Ze leven ook niet langer dan een week of twee.

Wollige Pluisje
Het zijn niet de slimste beestjes maar kunnen ontzetten snel zichzelf voortplanten. Het zijn dan ook kudde diertjes en de groter hun pluis de hoger positie het heeft in de kudde.

Het zijn ronde pluisjes met 4 poten. Op het einde van hun poten zitten zuignappen hierdoor vallen ze nooit zomaar van hun plek. Ze houden voornamelijk van wol maar ze passen zich steeds beter aan andere stof materiaal. Ze kunnen zo groot worden dat je ze met de blote oog kan zien en zelfs van je trui af kan plukken. Maar onder microscoop zul je zien dat er vele malen meer van de wollige pluisjes op je trui zijn dan je had gedacht.

0 reacties:

Een reactie posten